492403024_b5f5ca0d2c.jpg

Kävin maanantaina hakemassa Kangasvillasta villatakkilangat. Valitsin ruskeaa Jannea. Janne on suht. edullinen (2,20e/kerä) ja kuulemani ja luulemani perusteella melko laadukaskin. Kysyin langanmenekkiä myyjältä ja hän sanoi S-kokoon menevän 750g. Mielestäni kuulostaa aika hurjalta määrältä! Ostin kuitenkin nuo 15 kerää. Korkkaamattomat kerät saa onneksi palauttaa.

Ongelma ei siis suinkaan ole langan riittävyys, vaan se malli. Tarpeeksi kivoja malleja ei sitten millään meinaa löytyä.

Tämä Garnstudion neuletakki on ihana, mutta hihojen istutus on huono ja hihat näyttävät muutenkin löysiltä. En uskalla lähteä säätämään.

Beroccon ohjeista March näyttää istuvalta. Kaipaisin kuitenkin jotain mukavaa mallineuletta, palmikkoa tms, joten malli vaikuttaa hieman tylsältä.

Tämäkin takki on upea, mutta kaula-aukko kaipaa jotain säätöä, eikä yksivärinen lanka ole ehkä kaikkein paras vaihtoehto.

Sitten on vielä tämä ja tämä.

Nämä kaikki ohjeet on ilmaisia, mutta toisaalta voisin kyllä ostaa jonkun kirjankin. Ehkä Knitting naturen, mutten tiedä onko siinä sen parempia ohjeita.

Huoh. Voiko tämä olla näin vaikeaa?