Ajattelin kirjoitella tänne näiden neulottujen sydämien ohjeen. Koko sydänpipon ohjeen julkaiseminen tuntuu hieman hassulta, kun kyseessä on tällainen oman pään mukaan tehty malli. Sydänpipoja saa kuitenkin neuloa ihan vapaasti tästä huolimatta, ja loppuun kirjoittelinkin muutaman vinkin kokonaisesta piposta kiinnostuneille.

405741058_5fb5d93c9a_m.jpg

 

Lankana omassa sydämessäni on kaksinkertainen Novitan florica, mutta ihan mikä tahansa lanka käy.

1. Luo aluksi haluamasi, pariton määrä silmukoita. Luontireuna muodostaa sydämen kyljet. (Esimerkkisydämessä on 35 s.)

2. Neulo koko työn ajan ainaoikeaa ja tee jokaisella kerroksella kavennus sydämen keskellä. Kavennukseen tarvitaan 3 s, joten neulo ensin (x-3):2 silmukkaa. Neulo seuraavaksi kavennus: nosta 2 s kuin neuloisit ne yhteen, neulo 1 s ja pudota nostetut silmukat neulotun yli. Neulo loput silmukat.
(Esimerkkitapauksessa on siis ensin neulottu 16s, kavennettu ja neulottu loput 16 s. )

Jatka näin, kunnes työssä on jäljellä noin kolmas alkuperäisistä silmukoista, tai kun tekele alkaa omasta mielestäsi muistuttaa sydäntä. Päättele silmukat.


Itse pipo on tavallinen peruspipo. Lankana käytin kaksinkertaista seiskaveikkaa. Loin silmukoita päänympäryksen mukaan 56 ja neuloin kolme senttiä joustinneuletta. Kun pituutta pipolla oli n. 12 cm aloittelin kavennukset. Kavennukset ovat aiemmin hyväksi havaitut suoraan Suvituuli-piposta.

I-cord -nauhat neuloin yksinkertaisesta seiskaveikasta 4 silmukalla.